Niet geslaagd? Wat nu?

Werd je de vorige editie van het toelatingsexamen helaas niet gunstig gerangschikt? Wil je volgend jaar opnieuw je kans wagen? Hieronder vind je enkele mogelijkheden om in de tussentijd te volgen.

7de jaar

Bepaalde scholen bieden een zogehete zevende jaar aan. De focus ligt hier onder meer op wiskunde en wetenschap. Persoonlijk zijn we geen voorstander van zo'n zevende jaar. Zo ligt het niveau van wiskunde sterk boven het vereiste niveau van het TAT wat voor vele kandidaten niet aansluit bij hun interessegebied of zelfs demotiverend werkt. 
Uiteraard is er ook na het volgen van deze opleiding helemaal geen garantie dat je volgende editie van het toelatingsexamen wel gunstig gerangschikt zal worden. In het spijtige geval dat je opnieuw niet bij de gelukkigen bent, heb je een heel jaar 'verloren'.

Andere studierichting

De meeste kandidaten kiezen een studierichting die resulteert in een aantal vrijstellingen wanneer ze volgende editie wel zouden slagen op het toelatingsexamen. Kies in alle geval wel voor een opleiding die aansluit bij je interesses en waar je ook een toekomst in ziet! Opnieuw is er immers geen zekerheid dat je volgende editie aan de opleiding geneeskunde mag beginnen.

Halftijds programma

Hou er rekening mee dat hogere studies tijdsintensief zijn. Het volgen van lessen, maken van projecten en studeren voor examens, laat weining tijd over om je grondig voor te bereiden op het TAT. We adviseren daarom om slechts een half programma te volgen zodat je voldoende tijd overhoudt om te spenderen aan je voorbereiding. Vanzelfsprekend neem je best ook de meeste studiepunten op in het eerste semester.
Let op, om je kindergeld te behouden moet je minstens 27 studiepunten opnemen.

Ondersteuning

Aangezien je vorige editie niet slaagde of niet gunstig gerangschikt werd op het ingangsexamen, overweeg je best of je wat ondersteuning en extra uitleg zou kunnen gebruiken. Bij Doktersinspe.be ben je hiervoor aan het juiste adres. Bekijk alvast onze gratis demo en merk hoe we jou kunnen helpen om je droom volgende keer wel waar te maken!
Gemaakt met