Frequently asked questions

Ik heb me ingeschreven voor 1 cursus. Kan ik nadien nog upgraden naar het ALL-IN pakket?

Uiteraard! Neem hiervoor contact op met info@doktersinspe.be. Wij bezorgen je een betaalverzoek voor het resterende bedrag. Zodra dit bedrag werd ontvangen, krijg je toegang tot het volledige ALL-IN pakket.

Wat is de looptijd van mijn account?

De looptijd van de accounts volgt het schooljaar en loopt af een week na de huidige editie van het toelatingsexamen. Je kan natuurlijk probleemloos aansluiten gedurende het schooljaar, dit geeft echter geen recht op een korting of een verlenging van de duurtijd van je account. Hoe sneller je dus inschrijft, hoe meer waar voor je geld, hoe meer je kan oefenen en hoe groter je slaagkans.

Hoe worden de de live Q&A-momenten georganiseerd?

De Q&A-contactmomenten zijn groepssesies en worden tweewekelijks digitaal via Zoom georganiseerd. De duurtijd is afhankelijk van het aantal vragen met een limiet van max 2u. De sessies zijn uitsluitend toegankelijk voor de leden die de ALL-IN bundel aanschaften. Deze leden kunnen vooraf hun vragen insturen. Tijdens het eerst volgende Q&A-contactmoment wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de ontvangen vragen. De datum en tijdstip van het volgende contactmoment zijn zichtbaar in de bundel Q&A.

Ik ben niet gunstig gerangschikt… Kan ik mijn account voordelig verlengen?

Heb je ons misschien te laat ontdekt en daardoor wat te weinig kunnen oefenen? Wil je volgend jaar opnieuw je kans wagen? Je krijgt in dat geval 50% korting bij verlenging van je account. Neem hiervoor contact op met info@doktersinspe.be en bezorg ons een bewijs dat je niet gunstig gerangschikt werd de vorige editie van het examen.

Welke oefeningen worden opgelost?

Een volledige inhoudsopgave met o.a. de referentie van de oefeningen die worden opgelost, is te vinden op de overzichtspagina van elke cursus. De inhoud en de oefeningen worden overigens op regelmatige basis uitgebreid of geactualiseerd op basis van de verschuivende accenten zoals gelegd door de examencommissie verantwoordelijk voor het toelatingsexamen.

Waarom zijn er weinig filmpjes beschikbaar voor biologie?

De belangrijkste te kennen leerstof voor biologie wordt op doktersinspe.be beschikbaar gesteld onder de vorm van studysheets. Dit is naar onze mening de meest geschikte drager om te memoriseren. Wij vinden het minder zinvol om al deze leerstof voor biologie daarnaast nog eens te overlopen in videovorm aangezien de meeste onderwerpen weinig uitleg vragen. De prijs voor dit onderdeel is als een gevolg ook een stuk lager. Bij het onderdeel erfelijkheidsleer (waar er bv. raakvlakken zijn met kansrekenen) werden wel filmpjes met uitleg voorzien. Heb je toch veel moeite met het begrijpen van het vak biologie, merk dan op dat dit vak het beste aansluit met de inhoud van de opleiding geneeskunde. Mogelijks overweeg je dan best een andere studierichting.

Waarom hebben er geen dokters meegewerkt aan doktersinspe.be?

Het toelatingsexamen kan natuurlijk nog niet je talent testen voor het uitvoeren van een openhartoperatie. In de plaats wordt je redeneringsvermogen en mate waarin je kan memoriseren getest aan de hand van de wetenschapsvakken die je bestudeerde in het middelbaar. De vakken wiskunde/chemie/fysica maken echter geen expliciet deel uit van de opleiding arts/tandarts maar staan wel centraal in een opleiding als burgerlijk ingenieur.

Je raadpleegt je huisarts dan ook niet in geval van problemen met een integraal. Desgevallend zou je huisarts je moeten doorverwijzen naar een specialist (=Burgerlijk ingenieur).

Ik beschik niet over de voorgestelde betaalmiddelen. Wat nu?

Beschik je niet over een compatibel betaalmiddel zoals door onze elektronische betaalpartner (Stripe) geaccepteerd? Neem in dat geval contact op met info@doktersinspe.be. We bezorgen je een betalingsverzoek met een klassieke overschrijving. We verlenen je toegang van zodra het bedrag werd overgeschreven op onze rekening. Stripe accepteert credit- en debetkaarten en is compatibel met het populaire bancontact en iDEAL.

Ik ben op zoek naar de oplossing van een oefening van een bepaalde jaargang maar vind hem hier niet opgelost terug.

Dat is inderdaad mogelijk. We bouwden immers een opleidingstraject uit op basis van een selectie van historische examenvragen om je te trainen op de meest belangrijke aspecten zoals getoets op het toelatingsexamen. We opteerden bewust niet om een databank te zijn met alle oefeningen sinds de invoering van het examen in '97 omdat de focus en de te kennen leerstof door de jaren heen is veranderd.
Heb je toch een specifieke oefening van een jaargang terug gevonden die niet lukt,mag je deze steeds voorleggen tijdens een Q&A-moment en bekijken we de uitwerking samen.

Is er voorkennis vereist?

Ondanks dat we de examenleerstof vanaf de basis uitleggen, gaan we er wel van uit dat de gebruikers de leerstof ook in het middelbaar behandeld hebben en dus over een zekere basiskennis beschikken.
Gemaakt met