Hoe ver sta jij al in je voorbereiding?
Doe hier de sneltest!

OEF 1 - Fysica

Een bal drijft op het water en is voor de helft ondergedompeld. Om de bal volledig onder te dompelen moet men een bijkomende kracht F=10 N uitoefenen. Hoeveel bedraagt het gewicht van de bal?

<A> 20 N
<B> 10 N
<C> 5 N
<D> Niet te bepalen

Write your awesome label here.

OEF 2 - Fysica

Een radioactieve bron heeft op t=0s een activiteit gelijk aan A0. Na 200s is de activiteit gedaald tot A0/32. De halveringstijd van deze radioactieve bron is gelijk aan:

<A> 30 s
<B> 40 s
<C> 90 s
<D> 120 s

Write your awesome label here.

OEF 3 - Wiskunde

Voor welke waarde van p raakt de grafiek van de functie f met als functievoorschrift
f(x) = 4/3 x³ - 2x² + x + p aan de x-as?

<A> -1/6
<B> -1/4
<C> -1/3
<D> -1/2

Write your awesome label here.

OEF 4 - Wiskunde

In een populatie heeft 12% diabetes. Niet iedereen laat zich testen op diabetes, 80% van de mensen laat zich nooit testen. Van de mensen die zich laat testen heeft 40% diabetes. Welk percentage van de mensen die zich niet laten testen heeft toch diabetes?

<A> 3 %
<B> 4 %
<C> 5 %
<D> 6 %

Write your awesome label here.

OEF 5 - Chemie

Van gallium (Ga) komen er in de natuur twee stabiele isotopen voor. Hun massagetallen verschillen met twee eenheden. Het zwaarste isotoop vormt ongeveer 40% van het isotopenmengsel. Hoeveel neutronen bezit een atoom van het lichtste galliumisotoop?

<A> 41
<B> 39
<C> 38
<D> 37

Write your awesome label here.

OEF 6 - Chemie

Aan 20 ml van een HCl-oplossing met c = 0,25 mol/L voegen we 5,0 mL NaOH-oplossing met c = 0,50 mol/L toe. Wat is de pH van het ontstane mengsel?

<A> 3
<B> 2
<C> 1
<D> 0

Write your awesome label here.

Moeite met deze oefeningen?


Deze oefeningen zijn stuk voor stuk afkomstig uit vorige edities van het toelatingsexamen arts & tandarts. Ze zijn dus 100% representatief voor het examenniveau. Had je moeite met deze oefeningen? Neem dan zeker een kijkje op Doktersinspe.be en ontdek hoe wij je volledig voorbereiden zodat jij helemaal klaar bent voor het toelatingsexamen! Wacht dus niet langer en laat ons je helpen!
Gemaakt met