Wat is een goede studierichting?

Welke richting bereidt jou het beste voor?

Het kennisdeel van ingangsexamen geneeskunde focust vooral op wiskunde en wetenschappen. Het speelt dus in je voordeel als je in het middelbaar een richting hebt gevolgd waarin deze vakken centraal staan. Richtingen zoals wetenschappen-wiskunde (6u/8u), Grieks-wiskunde of Latijn-Wiskunde zijn zeker een goede voorbereiding.

Daarnaast focust het examen ook op generieke competenties (GC). Dit onderdeel staat eveneens op 50% van de punten en is dus even belangrijk het kennisdeel (KIW). Om op het GC-onderdeel te scoren, dien je voldoende taalvaardig te zijn en sterk te zijn in begrijpend lezen. Mogelijks hebben richtingen met meer taalvakken hier een licht voordeel. Meer info over de inhoud van het toelatingsexamen vind je hier.

Kan je ook slagen als je geen 6u/8u wetenschappen-wiskunde hebt gevolgd?

Jazeker! Ook als je een richting volgde met minder dan 6u wiskunde-wetenschappen, kan je nog steeds slagen. De leerstof op het examen is inhoudelijk immers afgesteld op de leerplannen van alle richtingen in het ASO. Zo komen de topics die exclusief in een 6u/8u richting gezien worden helemaal niet aan bod op het examen.


Merk je toch dat je op school bepaalde onderdelen onvoldoende in detail hebt gezien en lukt het je niet om deze delen op eigen houtje te begrijpen? Dan staat
doktersinspe.be voor je klaar! Met ons uitgestippeld voorbereidingstraject stomen we je volledig klaar voor het toelatingsexamen. Op ons platform wordt de theorie zorgvuldig uitgelegd doormiddel van korte filmpjes en studysheets. Daarnaast worden ook honderden oefeningen stap-voor-stap opgelost in videovorm. Zo begrijp je elke tussenstap voor de volle 100% en is onze dienst geschikt voor elke vooropleiding.
Gemaakt met