Toelatingsexamen voor Nederlandse studenten

Traditioneel doet er aan het ingangsexamen in Vlaanderen een relatief grote groep Nederlandse studenten mee. Niet onlogisch, ook in Nederland zijn de plaatsjes immers beperkt. Bovendien zijn Vlaamse universiteiten sowieso aantrekkelijk voor onze Noorderburen omdat het inschrijvingsgeld hier een stuk lager ligt.

Hieronder volgen enkele aandachtspunten waar je als Nederlandse student zeker rekening mee moet houden als je zou willen beginnen aan de opleiding geneeskunde in Vlaanderen.

Voorwaarden

Als Nederlandse student kan je inschrijven aan een Vlaamse universiteit met één van de volgende diploma's:

  • VWO
  • HBO propedeuse


Wil je specifiek aan de opleiding geneeskunde of tandheelkunde beginnen aan een Vlaamse universiteit? Dan moet je ook eerst slagen én gunstig gerangschikt worden op het toelatingsexamen.

Leerstof afgestemt op ASO

De leerstof die getoetst wordt op het toelatingsexamen Art & Tandarts in Vlaanderen is afgestemd op de leerplannen van het ASO. Nederlandse stundenten moeten er zich van bewust zijn dat er merkbare verschillen zijn op vlak van niveau, onderwerpen en de detailgraad tussen de leerstof die onderwezen wordt in Nederland en Vlaanderen.

Bekijk dus zeker de voormalige examenvragen en maak je vertrouwd met het examenniveau en de manier van vraagstelling! Het e-learning platform doktersinspe.be loodtst je door de leerstof zodat je goed voorbereid aan het examen start.
Gemaakt met