Digitaal toelatingsexamen

Sinds 2020 wordt het toelatingsexamen digitaal en decentraal afgenomen. Maak alvast kennis met het examenplatform op demo-examen. We bespreken hieronder enkele functionaliteiten van het platform; meerbepaald de weergaven van de antwoorden en de rekenmachine-functionaliteit.

Weergave antwoorden

  • Vragen waarop je een antwoord hebt ingevoerd, worden volledig donker gekleurd. 
  • Vragen die je bekeken hebt, maar waar je nog niet op hebt geantwoord, worden aangegeven met een stip.
  • Verder kan je vragen markeren. Deze worden dan weergegeven met een sterretje. Je kan bijvoorbeeld de vragen markeren waarbij je twijfelt tussen 2 alternatieven. Handig om achteraf eventueel een gokje op te wagen.

Drag to resize

Rekenmachine

Op het officiële examenplatform wordt een rekenmachine ter beschikking gesteld. We hoeven dus geen tijd te verspillen aan hoofdrekenen. MAAR... Besef wel dat het om een heel elementaire rekenmachine gaat. De rekenmachine is enkel in staat om de volgende operaties uit te voeren: plus (+), min (-), maal (*) en gedeeld door (:).
Deze rekenmachine kan dus geen wortels, machtsverheffingen of zelfs haakjes uitreken. We raden aan om tijdens je voorbereiding met deze rekenmachine je oefeningen te maken en niet met een geavanceerde GRM.

TIP! Je kan ook getallen invoeren met je toetsenbord. Dit is handiger dan getallen selecteren met de muis. De enter-toets komt overeen met '='.

Probeer ter oefening eens volgende bewerkingen uit te voeren met deze rekenmachine:
(Je zou respectievelijk 1.125 en 1.571 moeten bekomen)
Gemaakt met