Hoe we ons onderscheiden

Vraag je je af welke meerwaarde doktersinspe.be kan betekenen? Hieronder volgt een overzicht hoe wij ons onderscheiden van filmpjes op YouTube, voorbereidingshandboeken en groepslessen.

van YouTube...

Naast een hoop onduidelijke en moeilijk verstaanbare filmpjes van hobbyisten en lesgevers op rust, is er uiteraard ook goed en gratis materiaal te vinden op YouTube. Helaas is al deze leerstof verspreid over diverse kanalen en zelfs in diverse talen.
Er zijn ook een aantal YouTube kanalen te vinden waar de oefeningen van een specifieke jaargang worden opgelost. Het accent ligt hier echter niet op de achtergrond en het uitleggen van specifieke onderwerpen.
Doktersinspe.be onderscheidt zich door per onderwerp alle nodige theorie/oefeningen/tips en 
oplossingen aan te reiken zodat onderwerp per onderwerp en vak per vak grondig kunnen worden ingeoefend.

van een handboek...

We trekken niet in twijfel dat dergelijke handboeken voor sterke studenten kunnen volstaan als een soort van uitgebreid leerstofoverzicht. Echter hebben we in onze jarenlange ervaring als bijlesgevers gemerkt dat uitgeschreven theorie en oplossingen voor veel studenten niet volstaan.

Om het verschil tussen onze aanpak en een dergelijk handboek toe te lichten, geven we 
hieronder ter illustratie een opgeloste oefening afkomstig uit voorbeeldpagina’s van het boek die kunnen ingekeken worden op: https://voorbereiding-toelatingsexamen.be/media/files/Voorbeeldpagina's%20handboek%
20voorbereiding%20toelatingsexamen%20arts%20&%20tandarts%202021.pdf
Deze ‘uitgeschreven’ oplossing kan naar onze mening slechts begrepen worden door studenten die de vraag eigenlijk al zouden kunnen oplossen. De oplossing van deze oude examenvraag
wordt overigens ook aangeboden op ons platform van doktersinspe.be (KIW Chemie - 9. gaswetten-oef 3). Zoals bij elke oefening wordt bij ons élke stap en het waarom ervan toegelicht en uitgewerkt. Op deze manier onderscheiden we ons van handboeken.

De meeste populaire handboeken ter voorbereiding van het toelatingsexamen zijn overigens te uitgebreid voor biologie en zijn de onderdelen wiskunde/fysica/chemie dan weer veel te bonding voor studenten die nood hebben aan aanvulling en uitleg. Als je de inhoudsopgave van een dergelijk handboek raadpleegt, merk je dat het onderdeel biologie vaak evenveel pagina's telt als wiskunde, fysica en chemie samen!

van groepslessen...

De teamleden van doktersinspe.be zijn ervaren lesgevers en hebben een jarenlange ervaring met het geven van dergelijk groepslessen en privélessen ter voorbereiding voor het ingangsexamen. We kunnen dus terecht beweren dat de kwaliteit van onze dienst minstens even goed is als die van privélessen of groepslessen maar voor een fractie van de prijs én met alle voordelen van een digitaal platform! Bekijk ook zeker onze blogpost over hoe wij alle aspecten van goed onderwijs op ons platform hebben geïntegreerd.
Gemaakt met